Over HEO

Na gedane arbeid is het goed rusten, zo zegt het spreekwoord en dat geldt wel heel in het bijzonder voor alle zorgmedewerkers in “Coronatijd”.

Na alle indringende beelden die we de afgelopen maanden hebben gezien en de verhalen die we hebben gehoord van mensen die in de zorg aan het werk zijn, is het moment zo langzamerhand daar, dat zij ook weer hun rust kunnen nemen.

Terwijl de verspreiding van het virus meer en meer onder controle lijkt,  is er aandacht voor de financiële zorgen van kleine zelfstandigen die zich afvragen hoe zij ook op termijn het hoofd boven water kunnen houden.

Stichting HEO is een initiatief van vrienden van l’Oustal – zij vormen ook het bestuur – bedoeld om zorgverleners een welverdiende vakantie aan te bieden en daarnaast bij te dragen aan het in stand houden van chambre d’hôte l’Oustal.

Het bestuur bestaat uit vier leden die zich onbezoldigd inzetten voor de stichting.

Jan den Haan, voorzitter

Jan (53): “De terugkerende bezoeken aan l’Oustal begonnen ongeveer tien jaar terug. Zoals ‘t mij vergaat als ik – waar dan ook – in de bergen heb gewandeld, zo vergaat ‘t mij ook met l’Oustal: je keert terug omdat je je herinnert dat je zoveel vergeten bent. Werkzaam zijnde als humanistisch geestelijk verzorger zie ik in deze moeilijke tijd zorgverleners hard werken. Hen gun ik een gelijksoortige herinnering van rust en schoonheid.”

Barbera Drion, secretaris

Barbera (56): “Als voormalig fysiotherapeut in een verpleeghuis kost het mij weinig moeite me een voorstelling te maken van de enorme impact die het rondwarende coronavirus in een instelling/woonvorm met zich meebrengt. Niet alleen in praktische zin, maar zeker ook mentaal: het lijden te zien van bewoners en patiënten, de eenzaamheid. Applaus voor de inzet van zorgverleners onder deze zware omstandigheden is mooi, maar een verblijf op l’Oustal gaat hun pas écht iets opleveren!”

Christa de Bruin, penningmeester

Christa (50): “In de zomer van 2014 fietste ik in de Pyreneeën en kwam ik voor het eerst op l’Oustal. Sindsdien kom ik er met enige regelmaat en graag. Het is een liefdevolle plek die Ena en Ruud hebben gecreëerd. Voor de Schone Kleren Campagne zet ik mij in voor betere arbeidsomstandigheden van kledingarbeiders wereldwijd. De COVID-19 pandemie raakt hen ook zwaar. De wereld hangt aan elkaar. Houd elkaar overeind, ver weg en dichtbij.
Ik hoop op een mooi verblijf voor zoveel mogelijk zorgverleners op het heerlijke l’Oustal.”

Mercedes Grootscholten, communicatie

Mercedes (55) is sinds zeven jaar een trouwe bezoeker van l’Oustal. “Het was liefde op het eerste gezicht. Natuurlijk vanwege de prachtige omgeving, de rust en de vele wandelmogelijkheden. Maar vooral door de hartelijke en plezierige ontvangst van Ruud en Ena. L’Oustal is dé perfecte plek om te ontspannen en bij te komen. Dus trek je knip en houd elkaar overeind.”

Stichting HEO is ingeschreven in de KvK onder nummer 77888901